Veleposlaništvo RS Haag /Novice /
22.06.2016  

Sprejem ob 25-letnici samostojnosti Republike Slovenije

V torek  21. Junija 2016 je v Haagu potekal sprejem Veleposlaništva RS na Nizozemskem ob 25-letnici samostojnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili številni predstavnika diplomatskega zbora, mednarodnih organizacij, nekateri župani nizozemskih mest, predstavniki slovenskih društev in slovenske skupnosti, turistični delavci in vinski izvozniki.

 

Slovenski veleposlanik na Nizozemskem, g. Roman Kirn, je v uvodnem nagovoru poudaril pomen 25. obletnice samostojnosti ter izpostavil dobro sodelovanje med Slovenijo in Nizozemsko na številnih področjih, med drugim na področju turizma, saj nizozemski turisti v Sloveniji po številu zasedajo 5.mesto. Na koncu je še čestital vsem Slovencem in Slovenka ob tem jubilejnem državnem prazniku.

Za izredno vzdušje je poskrbela priznana slovenska pevka Manca Izmajlova, najprej z izvedbo slovenske himne Zdravljice, nato pa še z izborom slovenskih pesmi ob spremljavi Benjamina Izmajlova na violini. Sprejem sta obogatila tudi odlično slovensko vino iz Kleti Brda in promocija Slovenije s strani Slovenske turistične organizacije.