Veleposlani┼ítvo RS Haag /Novice /
12.04.2019  

Sre─Źanje Slovensko-nizozemske poslovne platforme (SDBP) v Haagu

V ─Źetrtek, 11. aprila 2019, je slovensko veleposlani┼ítvo na Nizozemskem gostilo sre─Źanje slovensko-nizozemske poslovne platforme (SDBP), ki se ga je udele┼żilo 25 predstavnikov slovenskih in nizozemskih podjetij, predstavniki nizozemske podjetni┼íke agencije (RVO) in nizozemskega Ministrstva za zunanje zadeve. Dogodek je bil namenjen lansiranju aktivnosti SDBP na Nizozemskem. Platforma deluje ┼że od leta 2004 in zdru┼żuje nizozemske in slovenske poslovne subjekte ter slu┼żi kot poslovna mre┼ża za izmenjavo strokovnega znanja in poslovnih prilo┼żnosti med podjetniki, ki poslujejo med obema dr┼żavama. Do sedaj je bila SDBP aktivna predvsem v Sloveniji, v lanskem letu pa je sede┼ż Platforme formalno prenesla na Nizozemsko.

 

Veleposlanica Štiglic je v uvodnem nagovoru poudarila pomembno vlogo takšnih pobud, ki pripomorejo k spodbujanju poslovnega povezovanja med Slovenijo in Nizozemsko ter internacionalizaciji slovenskih podjetij.

 

Delovanje SDBP so predstavili Marc van Rijnsoever, predsednik SDBP, Karin van Rooyen-Winkelman, ─Źastna konzulka Republike Slovenije na Nizozemskem, ter Matja┼ż Zupan─Źi─Ź - Ti─Źo, nekdanji dr┼żavni sekretar v Slu┼żbi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

 

Dogodek je s svojim nastopom popestrila vokalna skupina Gallina iz Slovenije, ki je navdu┼íila ob─Źinstvo. Dogodek se je zaklju─Źil s pogostitvijo s slovenskimi jedmi.