Veleposlaništvo RS Haag /Novice /
11.05.2020  

Nagradni likovni natečaj za otroke in mladostnike “Bee engaged” / ”Angažiraj se za čebele”

Bliža se 20. maj, World Bee Day / Svetovni dan čebel, ki je namenjen ozaveščanju svetovne javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeštvo, v luči prehranske varnosti in globalne odprave lakote ter skrbi za okolje in biotsko raznovrstnost.

Letošnja, tretja mednarodna obeležitev nosi naslov »Bee Engaged« oz. »Angažiraj se za čebele« in bo zaradi epidemije Covid-19 potekala virtualno. Organizatorji dogodka želijo opozoriti na pomen angažiranosti in dejanj držav, organizacij, raziskovalnih in izobraževalnih ustanov, civilne družbe, zasebnega sektorja, kmetov in čebelarjev, kot tudi vsakega posameznika, za ohranjanje čebel in drugih opraševalcev.

Mednarodni obeležitvi se pridružuje tudi Veleposlaništvo RS v Haagu in v ta namen organiziramo nagradni likovni natečaj z naslovom “Bee engaged” / ”Angažiraj se za čebele”.

Otroke in mladostnike do 18. leta vabimo, da s svojimi likovnimi deli sodelujejo na likovnem natečaju na temo čebel, pomena in vloge čebel ter ostalih opraševalcev za človeštvo, kako lahko posameznik prispeva k ohranjanju čebel in drugih opraševalcev ipd. Dovoljene so vse likovne tehnike na papirju ali platnu.

Sodelujoče prosimo, da nam fotografijo likovnega dela pošljejo do vključno 18. maja 2020 na elektronski naslov veleposlaništva: sloembassy.hague(at)gov.si z oznako Za nagradni natečaj “Bee engaged” / ”Angažiraj se za čebele”

Prosimo, da elektronskemu sporočilu dodate tudi naslednje podatke: - Ime in priimek avtorja, njegovo starost ter - soglasje staršev/skrbnikov za objavo slike na spletni strani in v družabnih medijih Veleposlaništva RS v Haagu.

Nagradni natečaj bo potekal v treh starostnih kategorijah: - do 6 let, - 7 do 12 let, - 13 do 18 let.

Tričlanska komisija veleposlaništva bo izbrala prvonagrajenca iz vsake kategorije. Nagrada bo »medeni paket«, ki ga bomo vsem trem nagrajencem poslali po pošti.

Nagrajena likovna dela bodo na World Bee Day / Svetovni dan čebel 20. maja 2020 objavljena na spletni strani in v družabnih medijih Veleposlaništva Republike Slovenije v Haagu.

Fotografije vseh likovnih del (v A4 formatu) bodo natisnjene in razstavljene na veleposlaništvu, izvirna likovna dela pa tudi pri Čebelarski zvezi Nizozemske - Nederlandse Bijenhoudersvereniging in na dogodkih veleposlaništva (v ta namen vas bomo naknadno prosili, da nam originale pošljete tudi po pošti).

Želimo vam veliko veselja in umetniških užitkov!