Veleposlaništvo RS Haag /Novice /
12.04.2019  

Srečanje Slovensko-nizozemske poslovne platforme (SDBP) v Haagu

V četrtek, 11. aprila 2019, je slovensko veleposlaništvo na Nizozemskem gostilo srečanje slovensko-nizozemske poslovne platforme (SDBP), ki se ga je udeležilo 25 predstavnikov slovenskih in nizozemskih podjetij, predstavniki nizozemske podjetniške agencije (RVO) in nizozemskega Ministrstva za zunanje zadeve. Dogodek je bil namenjen lansiranju aktivnosti SDBP na Nizozemskem. Platforma deluje že od leta 2004 in združuje nizozemske in slovenske poslovne subjekte ter služi kot poslovna mreža za izmenjavo strokovnega znanja in poslovnih priložnosti med podjetniki, ki poslujejo med obema državama. Do sedaj je bila SDBP aktivna predvsem v Sloveniji, v lanskem letu pa je sedež Platforme formalno prenesla na Nizozemsko.

 

Veleposlanica Štiglic je v uvodnem nagovoru poudarila pomembno vlogo takšnih pobud, ki pripomorejo k spodbujanju poslovnega povezovanja med Slovenijo in Nizozemsko ter internacionalizaciji slovenskih podjetij.

 

Delovanje SDBP so predstavili Marc van Rijnsoever, predsednik SDBP, Karin van Rooyen-Winkelman, častna konzulka Republike Slovenije na Nizozemskem, ter Matjaž Zupančič - Tičo, nekdanji državni sekretar v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

 

Dogodek je s svojim nastopom popestrila vokalna skupina Gallina iz Slovenije, ki je navdušila občinstvo. Dogodek se je zaključil s pogostitvijo s slovenskimi jedmi.